DWL Assurantiegroep
DWD Assurantiegroep
Baetsen Assurantiegroep
KenT Assurantiegroep
Kenniscentrum Pensioen

Een goedkope zorgverzekering kan duur uitpakken voor u!

4-12-2015

Een goedkope zorgverzekering kan duur uitpakken voor u!

In 2014 hebben verschillende zorgverzekeraars een goedkope variant van de zorgverzekering geïntroduceerd. Deze goedkope zorgverzekering, ook wel een budget zorgverzekering genaamd, is een uitgeklede basis zorgverzekering, waarbij de zorgkosten alleen worden vergoed als u naar een zeer beperkt aantal gecontracteerde zorgverleners toegaat. Doet u dit niet, dan worden uw zorgkosten deels of zelfs geheel niet vergoed. Bovenstaande geldt voor de planbare zorgkosten en niet voor de spoedeisende zorg.

Het kan hierdoor ook gebeuren dat als u zorg nodig heeft en u niet bij het dichtstbijzijnde gecontracteerde ziekenhuis terecht kunt, dat u alleen naar een gecontracteerd ziekenhuis bijvoorbeeld 100 kilometer verderop mag/kunt gaan. Gaat u dan toch naar een andere ziekenhuis, dan worden de kosten niet of slechts voor een deel vergoed.

Uw beperkte/minimale besparing op de premie kan hierdoor tot gevolg hebben dat u veel hogere reiskosten en/of een lagere vergoeding of zelfs geen vergoeding krijgt op de rekeningen van het ziekenhuis. Dit kan u dan duur komen te staan, aangezien de kosten van ziekenhuisverblijf erg hoog kunnen zijn.

Voordelen van een budget zorgverzekering

  • Een lagere zorgpremie met een gemiddelde besparing van  € 150 per jaar.

Nadelen van een budget zorgverzekering

  • Een zeer beperkte keuze zorgverleners;
  • Gaat u naar een niet gecontracteerde zorgverlener dan betaalt u mogelijk een fors deel of zelfs de gehele nota zelf;
  • Het kan gebeuren dat u ver moet reizen naar een gecontracteerde zorgverleners. Deze reiskosten kunnen hoog oplopen en worden niet vergoed.

Budget polis voordelen en nadelen

Wij adviseren u om een goede afweging te maken tussen de (beperkte) premiebesparing en de (mogelijke) consequenties. Wij zijn van mening dat de consequenties niet in verhouding staan met de besparing en raadt om deze reden haar relaties aan om niet te kiezen voor een budget zorgverzekering. Premiebesparing is bijvoorbeeld ook te realiseren door te kiezen voor hogere eigen risico’s of jaarbetaling, zonder discussie of planbare zorg wel of niet onder de gecontracteerde zorg valt. Mocht u toch een budgetverzekering willen afsluiten dan is dat mogelijk mits u volledig op de hoogte bent van de voor- en nadelen. De budget zorgverzekeringen zijn om die reden ook niet standaard opgenomen in onze zorgvergelijker.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over uw zorgverzekering? Dan kunt u contact opnemen met ons. Wij zijn u graag van dienst.

bronvermelding: SAA VerzekeringenTerug naar nieuwsoverzicht
Bezoekadres
Wiebachstraat 45/E
6466NG Kerkrade
Postadres
Postbus 1030
6460 BA Kerkrade
Telefoon: 045-5428600
Fax: 046-4529430
  info@dwlgroep.nl
Openingstijden
maandag - vrijdag
08.30 - 17.00 uur
Telefonisch bereikbaar van
09:00 – 17:00 uur
Pauze
12.30 -13.00 uur